2013. május 15., szerda

Pelyhes oombre lépésről lépésre



Mostanában elég sok videót láttam ombre körmökről YouTube-on. Még sosem próbáltam ki, de úgy döntöttem, ha már megteszem, dokumentálom is nektek, különös tekintettel azokra, akik nem szeretnek angol nyelvű videókat nézni, vagy úgy alapjáraton videókat. Megfordult a fejemben nekem is, hogy jó lenne videót készíteni belőle, de a barátom annyira elfoglalt most a nyakig vizsgákkal, hogy lőttek a kameramannek és a vágónak is egy személyben:D 

Amire szükségetek lesz:
-alap és fedőlakk, tetszés szerint akár egy pelyhes is
-3 színes körömlakk (minél jobb a fedésük, annál szebben mutatnak!) és egy fehér 
-kozmetikai szivacs
-cellux
-füttisztító pálcikák és körömlakklemosó


1.lépés:
Felviszem az alaplakkot a körmömre, hogy tartósabb legyen a manikűr, és hogy védjem a körmeim az elszíneződéstől.

2. lépés:
Ezt követi egy réteg fehér körömlakk. Az élénk színek ezen még vibrálóbbak lesznek. Mindenképp várd meg, amíg teljesen megszárad ez a réteg, különben az összhatás "piszkos" és egyenletlen lesz!

3. lépés:
Ragaszd körbe a körmeid celluxal, hogy megkönnyítsd a végén a körmök körbetakarítását. Nekem épp elfogyott, így ezt a lépést kihagytam, nem kevés pluszmunkát csinálva magamnak a végére:D

4. lépés:
Válassz ki két tetszőleges színt, és egy olyan árnyalatot, ami segíti a kettőt szebben egybemosni. Én sárga és neon pink szín mellett döntöttem (mindkettő olcsó, "kínai" márkából való - Rose Nails 211-es sárga és Butterfly 27-es rózsaszín), a kettő "keverékeként" pedig egy korallszínt (Essie - Boat House).

5. lépés:
Az egyik szivacsra kezdd el felcsízozni a három színt. Nem baj, ha először olyan élesnek tűnik a váltás, ahogy nálam is fenti képen, ahogy újra és újra felapplikálod a színeket, kezdenek majd jobban egybeolvadni.

6. lépés:
Kezdd el szépen feltapogatni a körmödre a színeket a szivacsról. Biztosan sok féle módszer van rá, én a körmöm egyik oldala mellé szoktam rakni a szivacsot és "felgörgetem" rá a másik oldala fele, majd kicsit odaütögetem párszor, hogy még véletlenül se legyen sehol egy éles vonal:) Miután megszáradt az összes körmödön, érdemes ezt mégegyszer megismételni, hogy még vibrálóbbak legyenek a színek.

7. lépés:
A tökéletes alkalom, hogy a kezünkbe vegyünk egy jó adag fültisztító pálcikák és körömlakklemosót és megtisztogassuk a piszkos részeket.

8. lépés:
Ez ízlés függvénye, de én még érdekesebbé tettem a látványt egy pelyhes lakkal. Van hasonlója az Essienek is, de ez az Elf egyik körömlakk csomagjában volt.

9. lépés:
Az elmaradhatatlan magasfényű, gyorsszárító fedőlakk:) Nincs manikűr nélküle!

Ennyi lenne mára, remélem élveztétek és valakineka hasznára vált:)
Hogy álltok az omrékkal? Szeretitek vagy nem?


  
Petronella xox

12 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek a színek,. amiket választottál, olyan naplementés, tengerpartos :)
    én már egyszer csináltam ombrét, bár nem ezzel a módszerrel, vagyis az alapja hasonló (szivacs), én akkor pasztell színeket használtam:
    http://beautylamourblog.blogspot.hu/2013/04/15-week-nail-challenge-10-gradient.html

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik, és olyan jó lett az átmeneted is :) gyönyörűséges :)

    VálaszTörlés
  3. Csodás lett, nagyon ügyi vagy! :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  4. Hú, ez nagyon szuper lett! Gyönyörűek a színek, azért meg külön köszönet hogy bemutatod a technikát! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is úgy szeretem nézni a step by stepeket:) köszi;)

      Törlés