2013. október 17., csütörtök

China Glaze - Charmed, I'm Sure



Sokan tudjátok, hogy Petrának hívnak. Nagyon szeretem ezt a nevet, főleg a jelentése miatt: sok mindenben meghatároz a kőszikla. Tényleg szikla szilárd tudok lenni, de vannak helyzetek, mikor nagyon gyenge vagyok - és ezt mostanában leginkább a Nailland standjánál észleltem. És ezt most leginkább arra értem, hogy megvettem az egész Autumn Nights kollekciót a China Glazetől, ami amúgy piszkosul jó vétel volt (:D), de erről a tovább után :)


Ha már megvettem az egész kollekciót a 12 színnel (és attól tartok, itt nem álltam meg a CG lakkokkal), úgy döntöttem, minden csütörtökön reggel 9-kor jelentkezem egy China Glaze lakkal. Csütörtök = China Glaze :)


Felváltva írok majd egy-egy lakkról a Strike up a Cosmo és a Gossip over Glimets csomagokból. A Gossip over Glimetssel kezdek, és abból is egy csodás kis lakkot hoztam nektek:)

A Charmed, I'm Sure nevű lakk elrabolta a szívemet. Jogosan mondhatjátok, hogy "Ó! Egy újabb lila lakk. Petra, gratulálok". Valóban nem nagyon mocorgok a komfort zónámon kívül vele, mert ősszel semmi nem hoz lázba úgy, mint a mély, kifejező lila szín. De ez a lakk más, mint a többi, ilyenem még nincs!


Sötét, piszkos lila, krém finishű lakk ez a szépség. Gyönyörű színe van, engem már ezzel is megvett félig, de nem ez a legjobb része. Amit láthattok, az egy, azaz EGY réteg lakk, és abból sem egy vastag, hanem inkább egy vékonytól közepesig terjedő réteg. Hihetetlenül pigmentált, egy álom vele dolgozni! Sokszor tapasztalom a krém finishű lakkoknál, hogy csíkozódnak, nehéz őket szépen felkenni, vastagak és már semmi kedvem őket elővenni. Na, ez ennél a lakknál biztosan nem fog előfordulni, mert leheletkönnyen terül a körmökön. Bárcsak minden körömlakkom ilyen könnyű eset lenne!


Mivel ez az első China Glaze lakk a blogon, írok kicsit részletesebben a csomagolásról is. 14 ml-es az üvegcse, egy szép, masszív darab, amit jó kézbe venni. Ez a mennyiség egy jó ideig kitart majd - főleg ha az embernek nagyon sok körömlakkja van:) Az üveg alján találjuk a címkét az árnyalat nevével, ami szuper, csak tárolás szempontjából nem ér túl sokat. A kupakjuk egyszerű, műanyag. Az ecset a hagyományos, "régi típusú", amit annyira nem szeretek, mint mondjuk a széles, lekerekített végűeket, de használatkor semmi hátrányt nem tapasztaltam ebből kifolyólag. Az áruk egyenként vásárolva 1500 Ft.


Ezen a képen látszik, hogy a kisujjamon még egy réteg jó lett volna, de ez élőben egyáltalán nem látszott, csak ebben az erős fényben tűnt fel a képeken.

Összességében ennél elégedettebb nem is lehetnék, nagyon meghozta a kedvem a többi lakkhoz is ez a sornyitó darab. A Naillandnél 360 féle CG lakk közül válogathattok, amelyek közt még én is biztosan szemezgetni fogok:) Ha csomagban veszitek ezt a kollekciót, a 6 darab lakk helyett csak 4 árát kell kifizetni, mert 5000 Ft-ba kerül az egész csomag, tehát nagyon kedvezményes az eredeti 1500 Ft-os darab árhoz képest :)

Melyik lakkokat látnátok szívesen legközelebb?
Már nagyjából elkészítettem az ütemtervet, de érkelődés esetén szívesen felülbírálom a dolgot:)

24 megjegyzés:

  1. Szerintem gyönyörű ez a lila, tényleg igazán őszies árnyalat *-* nem is tudom, talán az aranyat és a mellette lévő zöldest(?) nézném meg még igazán, de nehéz a döntés és úgy látom, sok hetet kell még várni, míg felkerül az összes :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére vannak benne karácsonyias darabok is, úgyhogy nem is baj, ha Karácsony környékén fejezem be a swatchokat (lesznek, amiket kettesével mutatok majd be). A zöldre már én is nagyon kíváncsi vagyok!!:)

      Törlés
  2. Gyönyörű szép ez a lakk!
    Számomra az amerikai körömlakk-álom a China Glaze, nagyon remélem, hogy valamikor nekem is sikerül eljutnom az Árkádba (nem vagyok pesti, így nem leszek túl gyakori látogató)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy élmény belecsöppenni abba a kis körömlakk országba (most én is épp oda tartok, még suli előtt beugrom:)

      Törlés
  3. Nagyon szép lakk, füleg igy kollekcióban még csodásabb :)
    Őszi kollekcióként is nagyon szép, sokkal jobban tetszik, mint pl. az opi őszi kollekciója.
    Szerencsére én csak december elején jutok el a naillandhoz, remélem addig sikerül összeállitanom egy észszerű listát (amit persze úgysem tartok be).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg csodásak így egyben*.* lehet, hogy mind a 10 körmömet más színnel kéne kifesteni:)
      Igen, érdemes készülni arra, hogy oda megy az ember, különben teljesen elvesz a lakkrengetegben :)

      Törlés
  4. ez tényleg nagyon szép árnyalat

    VálaszTörlés
  5. Szerintem is, biztosan sokat használom majd!

    VálaszTörlés
  6. Erre a kollekcióra én is pályázom, a listám élén áll :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jól láttam tegnap, már csak az egyikből van kirakva. De lehet, hogy a szekrényekben van még bent, nem kérdeztem rá, de nem szabad sokáig késlekedni, mert így én is lekéstem a Seche Vite fedőlakkról :( szóval várnom kell egy jópár hetet:)

      Törlés
  7. Jajj, nagyon szép. Most azon töprengek, hogy mennyire kell nekem ez a két szett... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan nem kevésbé, mint nekem:D jó dolog az önuralom, csak nehéz :/

      Törlés
  8. Nagyon szép! Főleg az alsó 6-os csomag színei tetszenek, de persze ezek is, szóval bármelyik jöhet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóóó, ne félj, gyönyörűek a lakkok mindkettőben, és szép lassan (vagy esetleg majd begyorsítok) sorrakerül mind:) már azóta befényképeztem 2 színt belőlük!

      Törlés
  9. Jó vétel volt, csodás színek vannak a szettben, nézegettem én is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ami miatt nem bánom, hogy tényleg nagyon jó vétel:)

      Törlés
  10. Nekem még nem sikerült egy krém finisű lakkot sem venni tőlük, pedig már nagyon ki kellene próbálni egyet, főleg, ha ilyen jó minőségűek. Csak hát elég nehéz választani a sok szín közül. :/ :) Várom a következő csütörtököt! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, emlékszem, hogy nagyon kutattad a krém finishű lakkokat:) de aranyos vagy (amúgy én is várom, olyan izgalommal szoktam végigolvasni a bejegyzéseim, mintha nem is én írtam volna:D) oké, na önleégetés kipipálva ;)

      Törlés
    2. Nekem néha felcsillan a szemem, amikor bloglovin feed-ben meglátom, hogy "hú, valaki más is írt erről a lakkról!", aztán rájövök, hogy, ja csak az én posztom az. :S :D

      Törlés
  11. Pont tegnap nézegettem ezt a kollekciót,én is szemezek vele ,csak még nem döntöttem,igazság szerint a felsőt néztem ki először,de benne van két szürke árnyalat,nekem elég lenne egy is de viszont az alsóban meg a bordó/piros-ból van kettő,úgy kicserélném őket hogy 1-1 legyen mindkettőben vagy az aranyat tenném a felső kollekcióba.Ezen agyaltam,mert tényleg gyönyörűű színek. Nah hamarosan élőben eldöntöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a 2 szürkét én is feleslegesnek éreztem. Még nem próbáltam ki őket, úgyhogy még nem vonok le semmilyen következtetést, de biztos használni fogom azokat is, csak maximum nem olyan gyakran:) Kíváncsi vagyok, hogy hogy lehet velük nyomdázni! Aztán jó válogatást a Naillandben ;)

      Törlés
  12. Lila, lila, lila...tönkreteszel!!! A lila Models Own velvet goth lakkot napok óta javítgatom, mert képtelen vagyok lemosni a körmömről, annyira mélységesen gyönyörű. Ja és persze lila :D Várom én is a csütörtököt nagyon! :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés