2014. január 16., csütörtök

She - 317


Ajjaj, mióta lógok nektek ezzel a bejegyzéssel. :/ (pontosan ezóta, szept. 14. shame on me!) Már ezer éve befényképeztem, de mióta megvan az új fényképezőgépem, kicsit magasabbra ugrott bennem a fényképek esztétikai értékének küszöbszintje, úgyhogy nem hiszem, hogy egy kép is felkerül a sok-sok régi manikűrből. Ehelyett újból felkentem ezt a lakkot is, és örömmel kattintgattam az újdonsült masinát.:)


Hogy került ez a lakk a birtokomba? Céltudatosan mentem a dm-be, mert tudtam, hogy ez a Chanel Péridot tökéletes dupeja. Nem volt kedvem a 7000 Ft-os változathoz, és bár egy leheletnyit bennem is ott van a körömlakk sznobság, ez esetben nekem bőven megfelelt a 700 Ft-os változat is.


A színét nem egyszerű körülírni, van benne bronz, aranyba hajló fűzöld és még egy leheletnyi türkiz is a széleken. Nagyon komplex. Szeretem a multikróm lakkokat, annyi lehetőség van bennük! A legnagyobb szívfájdalmam, hogy lehetetlen velük tökéletesen lakkozni, szinte sikítanak az ecsetvonások, akármennyire egyenletesen lakkoztam is. 

2 réteget láthattok a lakkból, ami inkább a kicsit folyósabb oldalon van - de nem túl folyós -, majd megkoronáztam egy réteg Seche vite-tel. Ez olyan apróság, ami a laikusoknak (meg mondjuk a barátomnak - aki akarata ellenére tutira többet tud a lakkokról, mint sok barátnőm) fel sem tűnik, de aki ért a lakkokhoz, ránéz a kézfejemre, és rögtön tudja, mi védi páncélként a körmeim. Olyan zselé szerű lett tőle, csodás a fénye.:) 


És végül, mielőtt a Péridot-ba belekeverték a falombokat, valahogy úgy nézhetett ki, mint ez a nyaklánc - én tökéletesen megtaláltam a lakkban ezt az árnyalatot! Csodásan mutatnak együtt ;)


Jöhetnek a vallomások... ki adta fejét a Péridot-ra? ;)

9 megjegyzés:

  1. Tudom, hogy ez a bejegyzés a lakkról szól, de a nyaklánc, az valami hűha! Hol szerezted be???Nekem is kell:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még hónapokkal ezelőtt vettem a H&M-ben, nem tudom, hogy lehet-e még kapni, de érdemes megnézni a nagyobb üzleteikben ;) De csak nem rég jöttem rá, hogy nekem ilyenem van.:D

      Törlés
  2. én csak a Catrice Genius In The Bottle-ig jutottam, de a Chanel Taboo-nak pl egyáltalán nincs dupe-ja, úgyhogy ott lehetne teret adni a sznobizmusnak...ha még kapható lenne (mivel LE volt, sehol nem találkoztam vele)
    Nagyon jók a fotóid, szép ez a lakk, de az érdekelne,hogy a szokásos pocsék SHE minőség, vagy más a formula a duokróm pigmentek miatt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Chanel Taboo nagyon szép. Már többször majdnem megvettem, a Marionnaudokban még találni néhány darabot. Bár gondolom ebből is kijönnek előbb-utóbb dupeok, de mire rájönnék, hogy nem, már nem is lehetne kapni.:D
      Mit takar nálad a "szokásos pocsék SHE minőség"? Én nem tapasztaltam bajt, egyszerűen fel tudtam kenni, tartósságról nem tudok beszélni, mert kb. egy napot volt csak rajtam, vagy még annyit sem.:)

      Törlés
    2. ami volt she lakkom, azt el is ajándékoztam, mert folyós volt, 3 réteg kellett legalább,és nehezen száradt (ez még a seche vite-es idők előtt volt)

      Törlés
  3. van egy hasonló Revlon lakkom. *-*
    http://mannakormok.blogspot.hu/2013/12/lakkteszt-revlon.html

    VálaszTörlés
  4. Tényleg szép lakk és nagyon jól passzol a nyaklánchoz :)

    VálaszTörlés