2013. július 23., kedd

Nyaralás külföldön #1 - kis beszámoló képekkel

Görögországban már jártam ezelőtt, de Korfun még soha, így nagyon vártam ezt az utazást. Apukámnak már sok éves kapitányi tapasztalata van hobbivitorlázásainkból - amikért én megveszek, annyira jók és tartalmasak - így mondhatni, részben a tengeren nőttem fel. Persze ez csak jelképes, hiszen nem töltöm ott az évem negyedét, de ahogy lehetőségeim adják, a vitorlás szezonban szeretek minél több időt hajón tölteni.

természetesen körömlakkozok :)




Mr Big nagyon rákattant a panorámaképekre, sajnos van, amelyik kicsit szétcsúszott, de összességében odavagyok értük:)

Az utazás első állomása egyébként Thesszaloniki volt, itt már jártam ezelőtt. Egy éjszakát töltöttünk itt, nagyon tetszett a város hangulata, olyan tipikus bevásárlóutcákkal, mintha csak Budapesten járnék:) plusz a tengerpart, de nem is annyira tengerpart, végülis csak egy kikötőváros.


kilátás a hotelszobánk teraszáról

Ami kihagyhatatlannak ígérkezett, az a Sissi kastély, az Achilleon (Sissi kedvenc mitológiai hőse Achilleus volt, róla nevezte el a kastélyt), egyszerűen mesés, és eszembe jutott róla, hogy milyen rég voltam már Gödöllőn az ottani Sissi kastélyban:) A szüleim már jártak itt, szóval nem is volt opció, hogy kihagyjuk ezt a gyönyörű, mesébe illő helyet.
(amennyiben külhonban tartózkodó régész barátnőm, Csenge olvassa a bejegyzést, minden bizonnyal az építészeti stílusról ír kommentben egy másfél oldalas esszét, igaz?:P)




csillármániában szenvedek



Volt egy gyöööönyörű partszakasz, amire teljesen véletlenül bukkantunk rá, miközben hajóztunk. Szárazföldről szerintem meg sem lehetett közelíteni, csak hajóval, így az egész öböl tele volt vitorlásokkal. A víz olyan kristálytiszta, és a homok annyira fehér volt, amiről eddig azt hittem, Európában nem is létezik. Persze kiúsztunk a partra, és csak nagy nehézségek árán voltunk hajlandóak elhagyni a csodás partszakaszt.







Korfu szigetén is sok strandot látogattunk, egy egész napot arra szenteltünk, hogy meglátogatjuk a híresebb partokat. Először Sidari, aztán Paleocastrica és Glifada. Bár az utolsónál már nem volt sok kedvem a hideg vízhez, csak lefeküdtem egy napágyra és ropogósra süttettem a hasam :)

Sidari:



Paleocastrica:


Kajákról annyira nem akartam képeket berakni (ha szeretnétek, esetleg egy külön bejegyzést írhatok, annyi képem van róluk:D), mert bár hihetetlenül guszta kajákat ettünk, viszonylag egysíkú vonalon mozogtunk az éttermekben: húgom, anya és én: lazac, garnéla, tintahal, polip, Ben&Jerry's fagyi és sok-sok kávé, apa és a barátom: muszaka, oldalas, muszaka, muszaka, a kisebbik húgom pedig hamburger:D Ó és persze mindenki frozen joghurt mániában szenvedett... de gyönyörű és nagyon hangulatos éttermekben jártunk, néha, ha pedig a vadonban horgonyoztunk le éjszakára (az én külön kérésemre, mert én ezért annyira odavagyok!), akkor főztünk-sütöttünk a hajón :) Ennél az étteremnél egyébként a terasz alatt 10 méterrel, ahol ettünk, a tenger zúgott, annnnyira hangulatos volt!


Röviden ennyi, most hirtelen több dolog nem jutott eszembe, de elhihetitek, hogy 1500 képből ennyit kiszelektálni nem volt egy könnyű feladat :)

Ti merre járatatok/ fogtok járni nyáron?
Járt már valaki Korfun?


  
Petronella xox

8 megjegyzés:


  1. Nagyon szép képeket hoztál, igazán hangulatosak :)

    VálaszTörlés
  2. Csodaszép helyen jártál. Irigyellek :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép helyen jártál, én még sosem jártam Görögországban :) A képeid nagyon jól visszaadják azt az igazi óceános hangulatot :)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű helyeken jártatok*.* A képek nagyon hangulatosak :)

    VálaszTörlés
  5. Korfun jártam már, Szaloniki pedig fent van a listámon :-)

    VálaszTörlés
  6. Ha a hangulatot vissza tudtam adni valamennyire, akkor már megérte megírni ezt a bejegyzést!! :)

    VálaszTörlés
  7. Jajj most irigykedek kicsit! :D Gyönyörű képek és biztos szuper lehetett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ú, én annyira visszamennék most, ahelyett, hogy az agyonlégkondícionált irodában szorgoskodnék 9 órában!! :) Bár azt is nagyon szeretem :))

      Törlés