2014. január 2., csütörtök

Szépségfogadalmak 2014-re

Újévkor egymást érik a fogadalmaink annak reményében, hogy tartjuk magunkat hozzájuk az évben - de legalább néhány hét erejéig. Ti is kaptátok már azon magatokat, hogy ezek szinte minden évben egyeznek? Sajnos nem mindig jönnek össze úgy a dolgok, ahogy tervezzük, de íme néhány az én szépség témával kapcsolatos fogadalmaimból:

FOGADALOM No.1: SMINKLEMOSÁS
Ez az a dolog, ami azon kevesek közé tartozik, aminek elég jól eleget tettem az elmúlt évben - ami a kritikus, lusta pillanataimban (mikor semmi kedvem nem volt nekiállni a szokásos tisztítási rutinomnak) a sminklemosó kendőknek volt köszönhető. A micellás vizek közül még semelyiket nem próbáltam, de tervben van a Pease verziójának beszerzése. Ebben az évben szeretném, hogy a legfáradtabb éjszakán se legyen kifogásom, hogy nem tisztítom le alaposan az arcom.

FOGADALOM No.2: SMINKECSETEK TISZTÍTÁSA
Sosem értettem azokat a lányokat, akik azzal a kifogással, hogy csak ők használják az ecseteket, sosem tisztítják őket. Akinek pattanásodosára hajlamos vagy érzékeny bőre van, nagyon fontos a rendszeres ecsettisztítás, mert a baktériumok is okozhatnak kipattogzást. Mikor a sminkecseteim nagy részét vettem, első dolgom volt egy Mac ecsettisztító folyadék beszerzése. Arcon használt ecseteket minden alkalom után tisztítok vele (ez az antibakteriális folyadék csak gyorstisztító), de szeretném rendszerbe vinni a mélytisztítást is. Eleinte nagyon szorgalmas voltam benne, de mostanában egyszerűsége és gyorsasága miatt túl gyakran választom az előbbit.

FOGADALOM No.3: FÉNYVÉDŐ HASZNÁLATA
Ez egy új dolog számomra, de a húszas évek elején már gondolnia kell az embernek ebben a felgyorsult világban az öregedés jelei elleni harcra. Ha van bevált fényvédő krémetek, kérlek ne habozzatok leírni, mert nagy keresési folyamatban vagyok:) Szerencsére az újabb alapozók többsége már tartalmaz fényvédőt, de ezek többségében elég minimális védelmet nyújtanak.

FOGADALOM No.4: KILÉPNI A KOMFORTZÓNÁMBÓL
Akár a körmökről legyen szó, akár a szépségápolásról - amivel sokkal többet szeretnék foglalkozni ebben az évben -, szeretnék újabb, merészebb, vagy szimplán másabb dolgokba fogni, ami általában nagyon nehezemre esik a jól bevált dolgokkal szemben :)

Nektek milyen céljaitok vannak 2014-re?

8 megjegyzés:

  1. Idén semmilyen fogadalmat nem tettem, életembe először, hát így könnyebben érem el amit szeretnék :D
    A 3. nagyon fontos, mert mire 10-15 év után megjelenek a nap okozta foltok, már nehezebb kezelni, tapasztalatból írom:(
    Én ezt néztem ki tavaszra, mintákat próbáltam, tetszett:)
    http://www.loccitane.hu/brightening-shield-spf40,16,2,15051,244775.htm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van egy ismerősöm, aki 6 éve újévkor azt a fogadalmat tette, hogy soha többé nem tesz fogadalmat :D
      Köszi a tippet, utánanézek valamelyik üzletükben!

      Törlés
  2. Én fényvédős arckrémet használok és erre jön még a fényvédős alapozó/BB krém, így próbálom a megfelelő fényvédelmet kialakítani a rutin során. Most látom, hogy ez mennyire fontos, sajnos eddig hanyagoltam a dolgot, van is néhány pigmentfoltom.
    Nálam most nagyon bevált a Paula's Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF30 - a Krémmánián tudsz belőle mintát is rendelni, hogy kipróbálhasd.
    A komfortzónámból nekem is ki kellene lépnem, eddig nem igazán tettem fel a blogra sminkeket, így ez az egyik célom 2014-re :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy leírtad, még sosem próbáltam semmit a Paula's Choice-tól, de belegondolva szerintem negatív tapasztalatot még nem hallottam róluk!:) Utánaolvasok mindenképp!
      Jajj ez a komfort zóna dolog piszok nehéz nekem is.:/

      Törlés
  3. Bioderma Photoderm Akn Mat-ot használok egy ideje, ha nem krémezek alá, brutálisan mattít, nagyon jó krém.
    Sminklemosást egyetlen egyszer hagytam ki, be is gyulladt a szemem ébredésre, jó lecke volt....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az szuper, ha mattít is! Nekem van egy ilyen rögeszmém, hogy a fényvédők inkább zsírosítják a bőrt - biztos a naptejek miatt gondolom amúgy, meg néhány negatív tapasztalat miatt.
      Uhh. :S Az nem lehetett kellemes! Gondolom, azóta nincs az a fáradtság, ami meggátolna a sminklemosásban!

      Törlés
  4. 2, 3, 4 nálam is aktuális :)

    VálaszTörlés