2014. január 14., kedd

Karácsony nálunk

Ugyan már 2014-et tapossuk, csak most jutottam el odáig, hogy sikerült átszortíroznom a Karácsony táján készült képeket, és ha már úgy is foglalkoztam a témával, úgy döntöttem, hogy egy pár képet nektek is megmutatok.:) 

A házi csizmák is telet kiabálnak, ennek ráadásul annyira ennivaló mintája van:)

Puha párnák és pokrócok mindenütt, enélkül nem is lenne tél a tél!

Az ágytámlán lévő égősort idén annyira akartam, hogy egyik nap arra jöttem haza, hogy ez várt felszerelve:) Nagyon sokat dob az összképen, és persze téliesebb párnák is előkerültek időközben (hoppá, a legtöbb mondjuk az üzletekből:D).

 A 24-ét mindig egy raclette brunch nyitja: az egyik legfontosabb kísérője a mennyei garlic bread, aminek a belseje vajas-lédús és fokhagymás, kívül pedig ropog.

 Apa felolvas egy részt a Bibliából és megáldjuk az ételt.

Aztán jöhet a lakoma: a kis háromszög alakú "serpenyőkben"egymásra dobálunk különféle sajtokat, zöldségeket és sonkát, vagy ki mit kíván,

 míg a tetején bacon, virsli, pácolt csirke, gomba és lazac sistereg és pirul.


 Személyreszabott bögréket is készítettünk barátommal pár családtagnak.

 A nagyszüleimnél mindig roskadásig tele az asztal, de a tökéletes indítás a világ legfinomabb húslevesével indul évről évre,

 és persze a különlegesebb borok is előkerülnek, amik év közben várták az ünnepi szezont.


 Az egyik nagynénim pedig elkészítette a Szabolcsi almás máktortát (ami a 2012-es év tortája) . Aki kóstolta már, biztos alátámasztja, hogy leírhatatlanul finom *.*

 A Karácsony részben a családról szól - az egyik kedvencem életképeket készíteni a kicsikről.


 Szaffikát is lekaptam, nem volt könnyű :)

 A kicsik nagyon szeretnek az ágyon bohóckodni és ugrálni! (ez után persze az összes kicsinek ki kellett festenem a körmét :P)



 És idén nem mehetek el szó nélkül a társasjátékok mellett - a Cluedo nagyon népszerű volt:)

Gondolkodós játék, ahol egy jó stratégia a nyitja mindennek:)

 A ház és a fa díszítését szeretjük a klasszikusabb, jól bevált színek szerint alakítani : arany és barna minden mennyiségben :)



 Páromék családjában is nagyon édes gyerkőcök vannak :)

A karácsonyi ajándékokról természetesen vannak képek, és olyan nagy örömmel néztem a ti ajándékaitokat is, de nekem valahogy most nem illett ebbe a bejegyzésbe, bár kaptam néhány olyan ötletes és annyira hozzám illő dolgot, hogy a későbbiekben biztosan legalább egy említés erejéig visszakanyarodom hozzájuk.


És akkor a reggeli kapkodásban vegyünk kézbe egy forró italt és kényeztessük magunkat, amennyiben időnk engedi (mire ez fent lesz, én már biztosan bent ülök az irodában és majdnem biztosan lesz is a kezem ügyében egy koffeinmentes kávé vagy egy finom zöld tea!:)

Nektek mi volt a legemlékezetesebb a 2013-as Karácsonyban?

16 megjegyzés:

  1. Nagyon szép képek, örülök, hogy pár percre visszacsempészted a karácsonyi hangulatot, nekem személy szerint már most hiányzik. Az ágy az égőkkel és párnákkal olyan gyönyörű! A fokhagymás kenyér egyébként házi vagy bolti? Nagyon imádom az ilyet :3 A gyerkőcök pedig tényleg édesek, a legutolsó hogy meg van szeppenve, egyem meg :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem máris hiányzik a Karácsony!:( Is-is, mert a baguettet a pékségben vesszük frissen, aztán bevagdossuk, megvajazzuk belülről, megfokhagymázzuk, és alufóliába csomagolva berakjuk még a sütőbe. Hmmm, meg is éheztem! :D

      Törlés
  2. Jó képek :-). Jó lehet, ha az embernek nagy családja van és együtt ünnepeltek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon élvezem a nagy családosságot, bár tény, hogy ilyenkor nincs megállás, annyi a rokon, folyton mindenhova utazunk.:)

      Törlés
  3. Nagyon cuki képek. :) Az ágy fölötti égősor szerintem is nagyon hangulatos, nekem baldachinos ágyam van, azon főleg jól mutat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kishúgomnak (11) is baldechinos ágya van, én talán már kinőttem ebből a korosztályból, vagy csak próbálom elhitetni magammal, mert belül én is egy hatosikos szintjén vagyok néha...:P

      Törlés
  4. Annyira hangulatosak a képeid! Nálunk is Cluedo a menő karácsonykor :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Összehozza a családot ;) Bár minél többen játsszuk, annál nehezebb.:D

      Törlés
  5. Jaj de nagyon szépek ezek a képek, annyira visszaadják a hangulatot, kicsit olyan mintha mi is ott lehettünk volna :) az ágytáblán lévő égősor és a házi csizma a kedvencem :)

    VálaszTörlés
  6. Válaszok
    1. Kislány, csak épp egy nem túl lányos ruhában kaptam el.:) Nagyon bájos amúgy. ;)

      Törlés
  7. Az ágyas égősor nagyon ötletes, és hanguatos, de az én kedvencem a cirmó, és az a rózsaszín pónis játék. :D

    VálaszTörlés
  8. Csodaszépek ezek a képek, nekem főleg a kivilágított ágykeret tetszik, meg azok a gyönyörű párnák :)

    VálaszTörlés
  9. De jó kis képek! :) Az ágy a párnákkal a kedvencem, de mind nagyon hangulatos és szép :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látszik, sokatoknak tetszik az ágy, nekem is az egyik kedvencem!:)

      Törlés