2013. szeptember 16., hétfő

Őszi trendek #1 - Fekete csavar



Sziasztok lányok, ahogy egy héttel ezelőtt már kiszivárogtattam, készültem számotokra egy őszi körömtrendek poszttal. Szép lett volna ez így egymagában is, de itt nem álltam meg, egy egész sorozattal jövök, ahol külön-külön bejegyzésekben végigveszem a kifutók szerinti köröm-trendeket, és ezek közül rekreálok/újraálmodok egyet-kettőt. Velem tartotok? ;)

Ahogy jönnek az egyre borúsabb és esősebb idők, óhatatlanul is jobban vágyunk a sötét színekre, de mi lenne a feketénél sötétebb? Hogy mégse legyen olyan "unalmas" az összhatás (természetesen ezt én sem gondolom komolyan, a fekete mélysége minden, csak nem unalmas!), a nagy körömdiktátorok is különböző technikákat alkalmaztak.


Oscar de la Renta divatbemutatóján a félhold manikűr tűnt fel fekete színben. Hihetetlenül egyszerű elkészíteni, kezdőknek is meleg szívvel ajánlom, és mégis ad valami pluszt, mert nem a leghétköznapibb dolog (én például élőben még sosem láttam ilyet senkin).



De ugyanezt megcsinálhatjuk negatívban is, ahogy La Perla bemutatóján is parádéztak a modellek.Van valami végtelen kifinomultság ebben az egyszerű manikűrben, és mennyire jó már, hogy ugyanabból a két körömlakkból két ennyire eltérő hangulatú manikűrt tudunk kreálni, mint az előző és ez?! Ez jóval gazdagabb a múlt emlékeiben, és inkább elegáns, mint bohó.



Betsey Johnson (tinikorom kedvenc tervezője) modelljein kissé a Ciaté Chalkboard nails trendjére hajazó, ámbár mégis teljesen más, egyáltalán nem matt körmöket láthatunk. Bátran használjuk a betűket, mintákat, és a matt fedőlakkot is elhagyhatjuk.



Természetesen a bonyolultabb minták is előtérbe kerültek, mint ez a kifinomult tyúklábminta az Emerson bemutatón. Egyébként ezen a bemutatón csak Orly lakkokat használtak, ami szerintem az egyik legmegbízhatóbb árkategóriájában! Ha nem akarunk bajlódni a mintarajzolással, akadnak más alternatívák is, mint a Sally Hansen körömmatricái, köztük találunk egy épp ugyanilyet (Check it out névvel).






Mara Hoffman bemutatóján a Maybelline volt a felelős a körmökért. A feketére alaplakkozásraezüst metál színnel rajzoltak kis félhold mintákat a körmök végére. Annyira tetszik a kontraszt a finishek és színek közt, van benne egy csöppnyi lázadás és egy jó adag önfejűség. 


Végül, de nem utolsó sorban Nicole Miller divatbemutatójáról mutatok nektek egy képet. Az elég extravagáns ruházat mellett nem vitték túlzásba a körmök díszítését (valóban túl sok lett volna...), szintén egy nagyon egyszerű, celluxos techinkával hamar elkészíthető manikűrt láthatunk kis metál háromszöggel a középső ujj körmének végén. Nem vagyok a legnagyobb rajongója a háromszögeknek (és most nem is csak a szemiotikai jelentésére kell koncentráli), szóval meglátjuk, bedőlök-e ennek a trendnek vagy sem, egyelőre az utóbbira szavazok:)


Hogy mi volt közös az eddigi összes körömben? A FEKETE szín. Hogy a fenti manikűrök bármelyikéhez hozzáfogjuk elengedhetetlen egy minőségi és megbízható fekete lakk. Összeválogattam párat, amiket szívesen ajánlok.
1. Orly - Liquid Vinyl (kb. 2100 Ft) a Perfect Nails üzleteiben megtaláljátok, szuperjó minőségű, extrafekete.
2. Rimmel 60 sec - Black out (kb. 800 Ft) bármelyik drogériában megvehető, a Rimmel lakkok ecsete az egyik legjobban használható és a lakkok minőségében sem csalódom soha.
3. Flormar Supershine - 40 (kb. 600 Ft) Flormar az egyik kedvenc körömlakk márkám, verhetetlen ár verhetetlen minőséggel
4. Sally Hansen Complete Salon Manicure - Pat on the Black (kb. 2000-2200 Ft) a legtöbb DM-ben és Müllerben megtalálhatóak.
5. Essence Colour&Go - Black is black (500 Ft) ezt ajánlom legkevésbé (Flormar ezerszer jobban megéri), de mivel a Flormar sajnos nem mindenhol fellelhető, jó alternatíva lehet.
6. Essie - Licorice (kb. 6 dollár) sajnos a 2mbeauty üzletében fekete Essie-t nem árulnak, de Amazonról/ Ebayről megrendelhető. Az Essie az egyik kedvenc körömlakk márkám, az autómat is róla neveztem el, nagyon szeretem a textúráját és a szuperfényes finishét!:) De számoljatok a házhozszállítás költségeivel.

Végül, de nem utolsó sorban a Maybelline-féle körmök újraalkotása Petra-verzióban:



Remélem hasznos volt a mai bejegyzés, alig várom, hogy a következő részt is megoszthassam veletek!
Apropó... ti hogy álltok az ősszel? Szeretitek vagy nem? 
Nekem semmi bajom vele, amíg nem esik megállás nélkül:)

8 megjegyzés:

  1. Nagyon kúl lett a manikűr és szuper a cikk is!! Tök jó, hogy összeszedted a fekete lakkokat, így ezek alapján az Orly meg a Flormar tűnik jó választásnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hmm hát annyi szent, hogy nem egyszerű választani, de ez a kettő különösen jó ízlésre vall ;)

      Törlés
  2. Csodás manikűrt alkottál!! jó lett a poszt és én a rimmel fekete lakkot vagy aflormart venném meg. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Rimmel ecsetei annyira szuperek, hogy minden béna ecsetes lakkomra ráraknék egy Rimmel kupakot. De komolyan. :) És a Flormar is csodajó márka :)

      Törlés
  3. Nagyon tetszik a körmöd :) Emlékszem jó pár éve még úgy vadásztuk a fekete körömlakkot, kb kínai boltokban lehetett csak kapni (ha szerencsénk volt), ma meg már bármelyik márkától lehet venni, ilyenkor elgondolkodom azon, hogy mennyit változott a világ :)
    Abba az Essie feketébe beleszerettem *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De drága vagy ;) ó én jópár éve mégcsak tizenéves suhanc voltam, és azt hittem, a fekete lakk csak rockereknek való:D Az első fekete lakkom az Essence Multi Dimension lakkok közül volt, amiket már rég nem is gyártanak. Egyébként évek múltán is teljesen jól működik, nem sűrűsödött be. (itt lácci a régi Essence vs. új Essence különbség:D) Jajj az az Essie..!! Képzeld, van egy Little Brown Dress nevű étcsokiszínű lakkjuk a 2mbeauty-ban, vacilálok, hogy megvegyem-e vagy sem, mert van egy hasonlóm:/De annnnnyira szép:)

      Törlés