2014. január 20., hétfő

Alufóliás módszer - avagy hogy váljunk meg a glitterektől hiszti nélkül

Kezdjük hasznosan az évet! Bár szerintem ez a bejegyzés a legtöbbeteknek nem mond újat - rengeteg külföldi és magyar blogon is írtak róla -, a feltételezés, hogy akár csak egy ember életét megváltoztathatom vele, rávett, hogy megírjam. Mert emlékszem, hogy attól a naptól fogva, hogy megismerkedtem a glitteres körömlakkok erőlködésmentes eltávolításával, már nem voltam ugyanaz.:)

Régen nem kentem volna fel egy ilyen körömlakkot az összes körmömre, mert előre is rettegtem volna a lemosástól:

Ma már nem tépem a hajam ilyenek miatt, és főleg nem fosztom meg magam az örömtől, hogy glitterekben pompázzanak a körmeim. Amilyen lakkot jól esik felkennem, azt fel is kenem. De ássuk is bele magunkat. Mire lesz szükséged?


Természetesen a kedvenc körömlakklemosódra. Én jobban szeretem az acetonosokat - hatékonyabbak és semmivel nem kártékonyabbak, mint az acetonmentesek. A mandulás Isana körömlakklemosót használom - szerintem mindig is ezt használtam (és még tiszta acetont tartok manikűrök javításához), annyira finom illata van, jól teszi a dolgát és praktikus a 250 ml-es kiszerelés. Az orrát/kiöntőjét nem nagyon szeretem, általában átöntöm egy pumpás fejjel ellátott körömlakkadagolóba, és úgy használom, de mindig tartok valamennyit az eredeti üvegben is, hasonló feladatokhoz.:)


A vattakorong is elengedhetetlen. Egy korongot 6 vagy 8 cikkre szoktam vágni (így lesznek kisebb és nagyobb darabok) egy sima konyhai vagy varró ollóval. A pici ollók nem nagyon akarják vinni az anyagot nekem, hatalmas ollókkal szoktam látványosan ügyetlenkedni.:) 

Mivel egyszerre csak egy kezemen dolgozom (mert ha az alufóliás kezemmel elkezdem megcsinálni a másikat, akkor tömkremegy az első), én ezt ajánlom másoknak is, bár biztos nem vagy olyan ügyetlen, mint én! Ha mégis az én módszerem követnéd, 5 cikkre lesz szükséged és 5 alufólia négyzetre, de ez valahogy kimaradt a nagy fotózásból.:D Akkora darabok kellenek, hogy az ujjra rakva kb. ennyire fedjenek:



1) Az egyik kis cikket itatss át körömlakklemosóval és helyezd úgy a körmödre, hogy azt teljesen lefedje.
2) Egy előre letépett alufóliadarabbal fedd be a korongot, hogy ne érje levegő, így végezni tudja a dolgát.
3) Ismételd meg egyesével a többi 4 ujjadon.
4) Hagyd hatni 5-10 percig, addig tanulj, telefonáj az alufóliátlan kezeddel, de így gépelni külön móka!:) Vedd le az alufóliát úgy, hogy a vattakorong fenn maradjon.
5) Az ujjbegyeddel körkörös mozdulatokkal masszírozd át párszor a cikk felületét.
6. Húzd le, és élvezd a glittermentes körmeid!

FONTOS! A körömlakklemosó kiszáríthatja a körmöt és körömágyat. Az alábbiakat mindenképp ajánlom:
1) Ahogy befejezted, mosd meg a kezed langyos vízben szappannal, hogy megszabadulj minden vegyi anyagtól.
2) Használj egy tápláló kézkrémet az egész kézfejedre.
3) Körömágy ápoló olaj vagy krém nagyon szépen rendbe tudja tenni a kiszáradt körömágyat. Pár percig hagyd hatni, utána gyengéden masszírozd be, így bejutnak a hatóanyagok a mátrixodba, ahol a köröm termelődik. Ne sajnáld az időt, a kezeid meghálálják!:)
4) Este, lefekvés előtt ismételd meg a körömágy krém használatát (minél több, annál jobb). Csak kend fel, és dőlj be az ágyba, reggelre beszívódik, és öröm lesz ránézni a kacsóidra!

11 megjegyzés:

  1. Jó módszer, ha ragaszkodóak a lakkok, én is hallottam már erről, de így szemléltetve még nem láttam :)
    Többnyire csak rajta tartom a lakklemosós korongvattát a körmön egy ideig és a hatás ugyanaz. Nekem is ez a kedvenc lakklemosóm, lehetne fél literes kiszerelésben is :)
    Amit nagyon utálok, az a piros lakkok lemosása, legtöbb nagyon ragaszkodó, kétszer is át kell mosni a körmeimet, hogy teljesen lejöjjön a lakk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A piros lakkokat én sem szeretem lemosni, ezt nevezem piszkos munkának!:D Csak úgy simán nem is lehet őket lemosni, mert az egész ujjam vörös lesz, én is azt a módszert használom a vörös-bordó és társaikhoz, amit te.:)

      Törlés
  2. Ezt még nem próbáltam, de nagyon jó ötlet. Eddig akárhányszor glitteres lakkot használtam, mindig rettegtem a lemosástól, de ez többé nem lesz így! (Akár egy topshop reklám szövege is lehetne, amit most leírtam. :D)

    VálaszTörlés
  3. Én mindig így szedem le a csillámos és a homoklakkokat. :)

    VálaszTörlés
  4. Hasznos poszt, közérthető leírás és fázisképek, szuper!! Szerintem több ember életét is megváltoztattad vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy!!:) (én csak tovább adom a jó hírt:D)

      Törlés
  5. nekem a maybelline express nail polish remover a kedvencem. ez a "szivacsos,flakonos" megoldás egy nagy fokkal jobb.
    de régen én is ezt a megoldást használtam....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnos itthon nem lehet kapni legjobb értesüléseim szerint:/ pedig elhiheted, hogy kipróbálnám ;)

      Törlés
  6. Én is hasonló módon mosom le a lakkot, csak gyorsított verzióban. :) a jól átáztatott korong szeletet jól rányomkodom a körmömre, de nem rakok rá fóliát, és nem várok vele 10 percet. Az áztatás-nyomkodás megteszi a hatását, simán le szokott jönni minden csillám. :)

    VálaszTörlés