2013. november 20., szerda

Picture Polish haul


Mielőtt még azt hinné valaki, hogy ismét mély hallgatásba kezdenék, elárulom, hogy nem szándékozom: épp ellenkezőleg, szeretném a blogot még élvezhetőbbé tenni számotokra! Erről bővebben a bejegyzés végén, addig pedig egy kis ausztrál ínyencség a körömlakk mániásoknak:

Orbit - innen

Cosmos - innen

Kryptonite - innen

Festival  - innen 

Frosting - innen

Mask-a-rade - innen

Mindegyikről lesz bejegyzés, szóval nem is írnék sokat a lakkokról egyenként. Talán csak annyit, hogy nagyon sajnálom, hogy a Mask-a-rade-t visszavonták, mert a legszebb lakk az összes közül (nagyon merész kijelentés, az összes többi is legszebb természetesen:). Az amerikai Llarowe oldaláról rendeltem, a szállítás amcsis (húzós), de a tracking number-t figyelve lehet tudni, mikor, hol tart a csomagunk, másfél hét alatt ide is ért.

A swatch stickek (b-j): Festival, Kryptonite, Cosmos, Orbit, Mask-a-rade, Frosting

Az ügyfélszolgálat kiváló, véletlenül a Ruby Wing - Festival lakkja helyett a Picture Polish - Festivalt küldték nekem, de ahogy kicsomagoltam, írtam nekik képeket csatolva, és azóta meg is érkezett a Ruby Wing lakk. Nem balhéztak, elnézést kértek és megköszönték a mellékelt képeket. Tényleg figyelnek a pozitív benyomásra!:)

Ami pedig a blogolás minőségbeli előreugrását illeti, nagyon gondolkozom egy tükörreflexes fényképezőgép vásárlásán (valószínűleg Canon EOS 600D vagy 1100D). Macro objektívet is nézegetek hozzá, bár kétségtelen, többe fog kerülni, mint maga a gép. Nagy befektetés, de nem csak a blogolás miatt venném, amúgy is szeretnék hobbi szerűen fényképezgetni - mindennapok, nyaralások, családi bulik és ünnepek, állatkák, hangulatképek és miegyébmás. :) Hozzáértők hozzászólását, tanácsát szívesen fogadnám, de ha bármilyen tükörreflexes gépet használtok, nagyon örülnék, ha megosztanátok velem a véleményeteket! (Edina, te vagy a kivétel, Canon 5D-t biztos nem veszek:P)


Melyik tetszik a legjobban? Melyikről jöjjön bejegyzés? Nektek van Picture Polish lakkotok/kívánságlistás darabotok tőlük?

25 megjegyzés:

  1. nekem két picture polish lakkom van,az egyik innen a cosmos. Valami mesés kék lakk :) szívesen vennék másokat is,viszont a Kryptonite elrabolta a szívem teljesen,így legközelebb ő érkezik majd meg hozzám.
    Most akarok én is gépet venni,én már átrágtam a témát,nálam a 600d lesz a befutó.Írtam erről a blogomon,igaz nálam az 1100d nem is rúgott labdába.De kíváncsi vagyok,a többiek véleményére:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Kryptonite tényleg csodás, direkt Karácsonyra rendeltem, mert a legszebb zöld!!:)
      Nekem is a 600D fele húz a szívem! De szeretek mindennek alaposan utánajárni, szóval biztos hezitálgatok még egy hónapig :)

      Törlés
    2. az electric dream is tetszik,na meg a freyas cats :) a kryptonite után :)
      én kb 2 hónapja örlődök,hogy milyen gépet vegyek,igaz ami most van szuper blogra,viszont mint Te én is szívesen fotózok a blogon kívül is.
      Engem a 1100d talán azért nem győzött meg mert 12megapixel a 600d 18!!!
      a 600d-t minden alkalommal megnézem amikor a mediában járok :D remélem karácsonyra sikerül megvennem :) én már elhatároztam,hogy nekem ez kell :) Remélem neked is sikerül majd döntened :)

      Törlés
    3. Freya's cats a kívánságlistám felső szektorában csücsül *.* De ha vásárlós hangulatomban vagyok, mindig sold out :(
      Aah ne is mondd, én is mindig a szemezek vele, kezembe veszem, nyomogatom. Az egyik Media Marktos srác fel is ajánlotta nekem, hogy összeszereli a makroval, na, akkor nem kellett volna belenéznem, mert amit láttam, az elvarázsolt!

      Törlés
    4. pont így vagyok én is. mindig sold out a lakk :( most akartam megvenni a kryptonite-vel együtt.hát lemaradtam róla :D
      nálam a párom az aki már nagyon unja,hogy nézegetem a gépet :D én szinte az összes youtube-os videot megnéztem róla,utánaolvastam,kikértem mások véleményét :D szuper ez a 600d szerintem blogra tuti jó lesz akkor is ha az alap 18-55 lencsével veszed meg.

      Törlés
  2. Szia! Én ismerek olyat, aki nagy hobbifotós és ő Sony alfa gépet használ. Nem tudom, épp melyiket, de gyönyörű képeket tud vele csinálni. Már volt, hogy vett más gépet de visszapártolt hozzá. Nem kell makro objektív feltétlenül egy előtét lencse is megteszi kezdetnek (az sem olcsó, de tényleg jó, tudom, én vettem ajándékba :D ), ha nem akarsz nem tudom milyen babérokra törni... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, hogy leírtad!:) Lehet, hogy a makro obira akkor csak később teszek szert, bár nem akartam 100-as makrot venni (azaz akarnék én, de csak egy részmunkaidőben dolgozó egyetemista lány vagyok:P), csak egy Sigma 50mm-es makrot, sokkal jobb, mint a Canon 50-ese. Nézegettem az interneten, hogy milyen eszméletlen képeket készítettek vele *.*
      És az, hogy személyes tapasztalatod írtad le az ajándékról, külön öröm!:)))

      Törlés
    2. Nincs mit :) Gondoltam nem kell rögtön milliókat költeni. Aztán persze ha divatfotós leszel Párizsban, úgyis olyan géped lesz, hogy megszólalsz :)

      Törlés
  3. Az Orbit és a Cosmos jaaaj!

    A gépről annyit, hogy szerintem teljesen jó lesz a 600D de tényleg nem kell makró obi, inkább vegyél egy fix 50 1.8-as lencsét és mellé makróközgyűrűt (sorosat) így sokkal több lehetőséged lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a véleményed, Odil (Szandra?), biztosan utánajárok a dolognak! A fix 50-es obit amúgy is nézegettem, mondta az egyik üzletben a srác, hogy köröm fotózáshoz lehet, hogy eleinte az is megteszi. A közgyűrűkről még alig tudok bármit, de utánaolvasok, és megnézem majd élőben is!
      Úgy látom, szereted a szép kék lakkokat.:) Tényleg gyönyörű mindkettő!

      Törlés
    2. Ez is az is, általában Szandra :) Tényleg jó vétel, de úgy magában nem lesz jó, csak a közgyűrűvel. A sorosban 3 különböző méret is van, így tudod variálni a távolságot. Mivel nem lencse, nem kerül sokba és jól kihasználható körmös fotózásnál is. Tényleg utána kell olvasni, mert ebből is rengeteg van, de az alapgép biztosan jó választás!

      Csak most fedezem fel őket, egyre jobban tetszenek :)

      Törlés
  4. Gyönyörű lakkok, *-*

    VálaszTörlés
  5. Szuper darabokat vásároltál, a Festival is szép, még ha tévedésből kaptad akkor is :)
    A fényképezőgéphez nem tudok hozzászólni, Nálad eddig is szép színek voltak, így kíváncsian várom mit fog tudni az új gép, bármelyiket is veszed meg :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon örültem a Festivalnak, mert egyébként is néztem, de végül úgy döntöttem, nem rendelem meg. De így megkaptam ajándékba.:)
      Jajj de kedves vagy, hát remélem, hogy nem nyúlok mellé! Amúgy te milyen gépet használsz? Ezt már sokszor meg szerettem volna kérdezni!

      Törlés
    2. Ó, én egy nagyon olcsó Olympus VR-340-es géppel zsoglőrködöm :D

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Kis ékszerek, néha magammal viszem őket a suliba és útközben előveszem, és nézegetem őket az üvegben :P

      Törlés
  7. Én a Mask-a-rade-re szavaznék, szerintem is az a legszebb. ;) A fényképezőgép dilemmába inkább tényleg nem szólok bele, mert ahhoz is csak minimálisan értek, ami otthon van. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 100mm-es makro obitokért azért csorog a nyálam :P (ááá ha látnád élőben..!! - szeretnéd?:D)

      Törlés
  8. Tényleg gyönyörű a Mask-a-rade! *.* A Frosting meg annyira cuki! A kóbor Festival pedig csak nézegetni is jó lenne. :) Szerintem nagyon különleges az üvegben.
    Vár nálam egy díj: http://lakkalandok.blogspot.hu/2013/11/the-versatile-blogger-award.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Frosting volt kb. az első lakk, amit kinéztem tőlük anno, annyira aranyosak a kis holo szívecskék benne!:)

      Törlés
  9. nem is tudom eddig miért nem olvastam a blogodat, pedig szimplán ez alapján a rendelés alapján látszik,hogy mennyire egyezik az ízlésünk! ezekkel a lakkokkal szemezek már hetek óta a PP intagramján :)

    VálaszTörlés
  10. Mennyi szépeség! Nekem a frosting és a mask-a-rade a kedvencem. :)

    VálaszTörlés