2013. november 16., szombat

Indie márkák, amikről érdemes tudni (sok-sok képpel)

Sziasztok lányok, tudom-tudom, és jópáran mondtátok is, nekem sem volt kellemes az utóbbi pár hét kihagyása, de ne tudjátok meg, hogy nézett ki az elmúlt két hetem. Ha éppen nem tanulnom kellett (ami elég ritka volt), rögtön ott volt drága (és gyönyörű:) anya regényének megjelenése körülötti hajcihő, a szó legpozitívabb értelmében. Novemben 21-étől lesz elérhető A láthatatlan harc címmel (de csókosok egy kis egyezkedés után már belepillanthatnak a dedikált példányomba:P). A nyomdai munkák előkészületeikor pedig úgy döntöttek a szüleim, hogy megünnepeljük az elmúlt fél év fáradtságos munkáját, és elmegyünk Siófokra egy hosszúhétvégére wellnessezni (ahol többnyire tanulnom kellett:( ).

Szóval, hosszú bevezető után, ideje belefogni a szívmelengető témánkba: ma minden az indie lakkokról szól!:) Ha van kedvetek, és nem vagytok érzelmileg olyan labilisek, mint én, hogy elég ennyi löket egy nagy bevásárláshoz valamelyik eladónál, akkor katt a tovább gombra ;)

Kezdjük először egy kérdéssel: mi az, hogy indie márka? Indie az a márka, amelyik házilag, otthon (vagy nagyobbaknál a saját kis laboratóriumban) készíti el a lakkokat - saját maga találja ki a kombinációkat, szerzi be a hozzávalókat, kotyvasztja össze, legtöbbször a címkéket is ők készítik. A kézzel készített lakkok bája, hogy a lakk, amit kapsz, megismételhetetlen: nincs két teljesen ugyanolyan darab. Legtöbbjük vegán és nem tesztelnek állatokon.

Miben különbözik a franken lakktól? Míg az indie lakkok arra készülnek, hogy eladják őket nagyobb mennyiségben, árral ellátva, elnevezve, márkába foglalva, a franken lakkok azok, amiket az ember otthon, a saját örömére és fogyasztására készít. Nagyon szórakoztató, ajándéknak is szuper, és semmi másra nem kell hallgatnia az embernek, csak a saját megérzéseire :)

1. A England
Erről a márkáról biztosan unásig eleget hallottatok már, mindenkinek ismerősen cseng Adina, meg a cicája, Tristam neve. Örök gyerekként engem is elvarázsolnak az egyedi történettel rendelkező, elképesztő textúrájú, jól pigmentált lakkjai. Ők inkább a kifinomultabb vonalat képviselik, kicsit "felnőttebbek" a legtöbb indie márkánál. Legjobban talán a holokat szeretem tőlük, de ki tudja...:) Mióta Magyarországon is kapható, már alig tudok rá indie márkaként tekinteni! Egy A England lakkról már láthattatok bejegyzést a blogon, azóta már van egy Saint George-om is (hamarosan poszt!), de mutatok még pár szépséget ;)
Ár: $10 / 3000 Ft (Nailland)
Honlap: http://a-england.co.uk/ (nem szállít Magyarországra)
Viszonteladók: http://nailland.hu/
http://www.llarowe.com/catalog/Shop-by-Collection/A-England

Order of the Garter - forrás

Sleeping Palace - forrás

Saint George - forrás

She walks in beauty - forrás


2. Glam Polish
Míg eddig egy brit márkáról beszéltünk, most áteveztünk messzebbi vizekre, Ausztráliába. Halál véletlen találtam rá erre a márkára, de annyira dinamikus és csajos a palettájuk, hogy rögtön beleszerettem a lakkokba:) Sajnos nem szállítanak Ausztrálián kívülre (kivéve US), de viszonteladóktól  beszerezhetőek. Ennek egyik hátránya, hogy a legújabb kollekciók pl. még nem jelentek meg a Llarowe oldalán :( de az egyel ezelőtti kollekcióból rendeltem 2 lakkot :) Néhány csemege:
Ár: $9.50- $12
Honlap: http://glampolish.bigcartel.com/ (nem szállít Mo.-ra)
Viszonteladóhttp://www.llarowe.com/catalog/Shop-by-Collection/Glam-Polish

TempestarII - forrás

Funhouse - forrás

Banana - forrás

Leapfrog - forrás

3. Girly Bits
Gyönyörű holo lakkjaikkal, glitteres csodáikkal, professzionális és csajos kinézetükkel hamar belopták magukat a szívembe. Sajnos nem tudok olyan sokat a márkáról, de rendeltem tőlük 2 csoda lakkot (azóta már Llarowe-on az egyik sold out), nagyon várom, hogy kipróbáljam!!:) Pár kedvelt bloggerinám kedvenc indie márkája, így találtam rá a Girly Bitsre.
További, egyik legnagyobb bónuszpontjuk pedig, hogy megadják nekünk a lehetőséget, hogy mi is franken lakkokat készítsünk! Minden hozzávalót (üvegek, fémgolyók, suspension base, glitterek és csillámok, lakkszínek) megvehetünk a honlapjukon.
Ár: $10- $12
Honlaphttp://www.girlybitscosmetics.com/
Franken hozzávalókhttp://www.girlybitscosmetics.com/franken-supplies/
Viszonteladóhttp://www.llarowe.com/catalog/Shop-by-Collection/Girly-Bits

Az idei ünnepi holok - forrás

A stripper has been sleeping in my bed - forrás

Gravedigger - forrás

Purple Potion - forrás


4. Candy Lacquer
Na, hát elérkeztünk gyerekkorom világához:D Bár állítom azt a nézetet, hogy korom ellenére még mindig nagy részem gyerek, szóval érthető, ez a márka miért van itt az első indie összefoglalómban :) Épp jókor írom ezt a bejegyzést, mert tegnap volt náluk készletfeltöltés, megérkeztek az új, karácsonyi kollekciós lakkok, nagy az öröm! A Candy Lacquer fedőlakkokat gyárt, de azokat olyan érzékkel, és olyan érzékenységgel, hogy tényleg úgy érzem minden alkalommal, mikor meglátok egy swatchot, hogy egy Disney mese báltermébe csöppentem. A szállítás kissé húzós, de a lakkok ára szerencsére nincs elszállva.
Ár: $8.50
Honlaphttp://candylacquer.bigcartel.com/

Bunny costume - forrás

Licorice allsorts - forrás

Watermelon cooler - forrás

Winter kiss (új kollekció) - forrás

5. Wing Dust
Egy szintén nagyon színes és mókás palettájú márka, nagyon titokzatosak és CSODÁLATOSAK!
Ár: $10.50- $12
Honlap: http://www.etsy.com/shop/WingDustCollections
Viszonteladó: http://www.llarowe.com/catalog/Shop-by-Collection/Wing-Dust-Collections

Muskoka Sunset - forrás

After the storm - forrás

I am yours & you are mine - forrás

Prize Winning Petunia - forrás


6. Picture Polish
Egy újabb ausztrál luxusmárka. Nem az a tipikus "glitter bomb" indie márka, krém finishtől kezdve holo csillámoson át, szeplős lakkokon keresztül, a különböző effektes fedőlakkokig mindenfélét kitaláltak és árulnak, kissé borsos áron ugyan, de hiánypótolóként a piacon. Nagyon igényesek, a lakkjaik kifogástalanok, elképesztő minőséggel és textúrával. Már mikor kézbe veszi az ember az üveget, olyan luxusérzetet kelt. Egy külön kedvencem, hogy az üvegen nagy betűkkel díszeleg a lakk neve, és mindegyikhez társul egy kis bemutató szöveg, rögtön fölötte :) A szemfülesek már láthatták Instagramon, hogy nemrég kaptam 6 PP lakkot, hamarosan jön egy haul bejegyzés róluk!

Krém finishű lakkok - forrás

7. Enchanted Polish
Az egyik legvarázslatosabb indie márka, akiknek a lakkjai úgy fogynak, mint az cukor. Ha ellátogattok a webshopjukba, ti is láthatjátok, hogy minden lakk képén ott díszeleg a felirat, hogy Sold out :( Egyébként a Harlow & Co. is értékesíti a lakkokat, de jelenleg náluk sincs egy lakk sem. Érdemes feliratkozni a levéllistára, ha érdekel a dolog, mert akkor első kézből tudod az információt, mikor lesz készletfeltöltés, azaz az újratöltés órájában egyike lehetsz azoknak, akiket a túlterhelt rendszer ledob :D
Ár: $15
Honlap: http://www.enchantedpolish.com/
Viszonteladó: http://www.harlowandco.org/collections/enchanted-polish

Autumn 2013 - forrás

Stay Classy San Diego - forrás

Ice Castle - forrás

Ciao Milano - forrás


8. Pretty & Polished
Az egyik kedvenc márkám!! Bár még nem próbáltam ki a lakkjaikat (nem mondom, hogy nincs úton egy tömött csomag :$), de egyszerűen odavagyok a kreativitásukért, és hogy tudnak újat mutatni. Elképesztőek, és mindkezt indie viszonylatban elérhető áron nyújtják. A szokásos "glitter bomb" lakkokon kívül (amik nekem is a kedvenceim, na!:D) találhattok színváltós-holo csodákat is, vagy sötétben világítóakat, aki pedig szimplán jó minőségű lakkok után kutat, alapszínekből is keresgélhettek a Basic vonalon. Tegnap este jött ki a karácsonyi kollekciójuk, én mindenképp ajánlom, hogy vessetek a márkára egy pillantást, mert zseniálisak!
Ár: $7- $8.99
Honlap: http://www.shopprettyandpolished.com/

When hearts kaleidoscope - forrás

Chicks in the hen house - forrás

The Nile isn't just a river - forrás

Tomboyish - forrás

9. Jindie Nails
Szintén egy általam nagyon kedvelt márkáról van szó, normál árfekvéssel, mókás lakkokkal. Sajnos itt is sok lakkból kifogytak (mindig abból, ami a legjobban kellene:D). Saját honlapjukról vagy viszonteladóktól is megrendelhető, Llarowe-on mondjuk $10-ért árulják, Harlow&Co.-n $12-ért (mindkettőnél plusz szállítás). Az egyik legjobban sikerült lakkjuk szerintem a Betty's Fetty Milkshake, amire rég óta vadászom, nem túl sok sikerrel :(
Ár: $6.75- $8
Honlaphttp://jindienails.com/
Viszonteladóhttp://www.llarowe.com/catalog/Shop-by-Collection/Jindie-Nails

Betty's Fetti Milkshake - forrás

Breakfast at Tiffany's Cousins - forrás

Candy Land Remix (legnagyobb bestseller) - forrás

Just Claws - forrás

10. Arcane Lacquer
Jajj, ezek az ausztrál márkák, olyan csodásak!:) Az Arcane Lacquer is egy "felnőttesebb", kifinomult márka, nagyon ízléses lakkokkal. Etsy shopjukból csak Ausztráliába szállítanak, más forgalmazóktól hozzájuthatunk (kis felárral, természetesen), Llarowe honlapján ugyan eléggé kifosztva, de megtalálhatóak, és egy napja már a Harlow & Co. honlapján is kapható. 
Ár: $12
Honlap: (nem szállít Mo.-ra) http://www.etsy.com/shop/ArcaneLacquer
Viszonteladókhttp://www.llarowe.com/catalog/Shop-by-Collection/Arcane-Lacquer/
http://www.harlowandco.org/collections/arcane-lacquer

Complicated nothings - forrás

An amorous disposition - forrás

The power, the passion - forrás

Infinity - forrás

Természetesen nem ebből a 10 márkából áll az indie világ, ha szeretnétek (nyugodtan írjátok meg kommentben;), készítek még további összefoglalókat, mert sokkal-sokkal több figyelemre méltó alkotó van még a Nap alatt :)

Van kedvenc indie márkátok/lakkotok? (Melyik?)
A fenti márkák közül van valamelyikről személyes tapasztalatotok? 
A saját linkjeiteket is szívesen látom a kommenteknél!!:)

13 megjegyzés:

  1. Szívemből szóltál ezzel a bejegyzéssel. Én is imádom az indie lakkokat, elképesztően egyediek és állandóan vadászom őket. Nekem van egy Glam Polish lakkom Blibber Blubber színben és egy Jindie Princess Consuela Banana Hammock árnyalatban.
    Viszont szerintem a legjobb márkát kihagytad, ez a KBShimmer! Szerintem ezek a leggyönyörűbb lakkok, viszont nagyon nehéz beszerezni őket. Bár most sikerült rendeltem Amerikából 2-őt a karácsonyi kollekcióból, már alig várom, hogy megérkezzenek! ;)
    Nagyon jó kis poszt volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ha valakinek sok lakkja van, és kb. az összes létező szín ott a készletében, elkerülhetetlen, hogy egyedibbet akarjon!:) Ó egyáltalán nem felejtettem el a KBShimmert!:) De 10 márkánál többet nem szerettem volna egy bejegyzésben bemutatni, még ott van az Ozotic, Femme fatale, Cadillacquer, Emily de Molly és Dollish Polish, hogy csak párat említsek azok közül, amik szerintem szuperek! (jajj nagyon jó vagy, melyik az a 2 lakk a karácsonyi kollekcióból? Már én is néztem őket!)

      Törlés
    2. Igazából amiket nagyon szerettem volna az a Snow Much Fun vagy a Snow Flaking Way lett volna, de már mindkettő sold out volt. Pedig teljesen beleszerelmesedtem a kis hópelyhekbe :(
      Úgyhogy a Merry Pinkmas és a When The Doves Sigh körömlakkokat rendeltem meg. Ezek is nagyon tetszenek!

      Törlés
    3. A hópehely hatalmas ötlet, de tényleg gyönyörű a kettő, amit rendeltél, a Merry Pinkmas rögtön beugrott, hogy melyik, a másik nem, arra most rágoogleztam, nagggggyon jó!:) Bár én minden szürkés alapban lévő színes glittert nagyon szeretek, de ezt még jobban feldobják a négyzet alakú glitterecskék :)

      Törlés
  2. Zseniális poszt volt!
    A felsorolt márkákból az utolsó amiről még nem hallottam, ez a vásárlás a Te lelkeden fog száradni...:D

    Van pár francia webshop ahol találni pár indie márkát, de nem vitték túlzásba, a legtöbb Pshiiit webshopja:http://pshiiit-boutique.com/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendeltél is tőlük?:D (mit? Nagyon kíváncsi vagyok;) Nyugodtan fogd rám, mindig kell egy bűnbak :P
      Nagyon érdekes, mert szívesebben rendelek amerikai, kanadai vagy akár ausztrál webshopból, mint Európából. Valahogy mindig az az érzésem van, hogy aránytalanul túláraznak mindent, és ahhoz képest, hogy EU tagok vagyunk, elég drága a szállítás :/

      Törlés
    2. MÉG nem rendeltem, de fogok, most a Dior karácsonyi kollekciójából szeretnék pár darabot....
      Van igazad az EU-s rendelésekkel kapcsolatosan, de van előnye is: biztosan megkapom -szinte csak ajánlottan küldik-, nincs vám (1x már fizettem 8.000 Ft. vámot :( ) és 1,5-3 hét helyett általában 4-5 nap alatt megérkezik.
      Ezek ellenére egy DL szettet eBay-ről rendeltem a minap....szóval kezdődig az stressz, megkapom-e és mikor :D

      Törlés
  3. Szebbnél szebb lakkok, külföldi oldalakon láttam már én is őket azt hittem franken lakkok, de akkor nem :D Jó tudni! :D
    Díjat kaptál: http://juditnailpolishblog.blogspot.hu/2013/11/dijat-kaptam-i-have-received-awards.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, nagyon szépek, itt most én is sok képnél csorgattam a nyálam :P
      Köszönöm :)

      Törlés
  4. már Erzsinél is írtam ,hogy a két Jindie lakkommal baromira megszívtam, mert konkrétan nem simán beszáradni kezdtek el,hanem betúrósodni. A glitterek lesüllyedtek az aljára, összetapadtak, és hiába próbáltam a Seche Restore-ral megmenteni őket, kb mire az első kezemmel végzek (és csak az első réteggel), már megint ugyanolyan gusztustalan az állaga, és lehetetlen a glittereket szépen elrendezni.

    Amit viszont imádok, és szuper minőség, az az általad kihagyott Naild'it. Llarowe-nál bőséges választék szokott lenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy leírtad, nem olvastam nála! Szerencsére én ilyesmit még nem tapasztaltam, remélem nem is fogok - kérdéses ilyenkor persze, hogy a saját honlapról, vagy viszonteladótól rendelted (utóbbi esetében lehet, hogy hosszabb ideje állt már), és hogy mikor? Ez érdekelne, hogy mennyi idő után kezdted el tapasztalni. :)
      Sok márkáról nem írtam még (bár erről még nem is hallottam), így is nagyon hosszú bejegyzés lett, pedig még annyi márkáról írtam volna..! :))

      Törlés
    2. Közvetlenül Jen-től vettem (aki a Jindie Nail mögött van), és saját bevallása szerint friss adag volt. Kb májusban vettem, és szeptemberben már ilyen túrósak voltak. Nyáron használtam mindkettőt kb 5-5 manikűrnél, nem többnél. A tanulság az, hogy ezek után tényleg inkább hosszabb ideje a "piacon lévő" indie márkáktól fogok vásárolni, illetve figyelni fogok a külföldi lakkos bloggerek instagramjaira, mert többen is írtak már pár márkáról, amiknek gond van a formuláival, mert indie lakkot vásárolni, pláne a postaköltséget is beleszámítva igen drága mulatság.

      Törlés
    3. Uhh, hát ez nagy csalódás lehetett :( Ezeket tényleg át kell gondolni, mert amúgy sem olcsó mulatság. Pedig a Jundie nails sem egy nagyon friss márka, szóval nem is értem a dolgot.:/ remélem, az én Jindie-jeim nem változnak át szörnyeteggé :D

      Törlés